Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
Programmet är preliminärt och kan ändras - följ uppdateringarna här!
View analytic
Saturday, April 9 • 13:00 - 13:45
GULDSPADEN Riks-TV: Det italienska handslaget/ Stor tidning: Nya Karolinska sjukhuset

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

De guldspadenominerade berättar om sina avslöjanden och delar med sig av sina erfarenheter

13:00-13:20: RIKS-TV: Det italienska handslaget
Ali Fegan, Lars-Göran Svensson, Uppdrag granskning

Ali Fegan och Lars-Göran Svensson kunde i två reportage avslöja hur Sjöfartsverkets helikopteraffär gjorts upp i hemlighet på Hotmailadresser och hur man på vägen kört över Riksdagen för att få kontrakten i hamn. En miljardaffär som nu utreds bland annat för misstänkt korruption och av Konstitutionsutskottet. För att skjuta granskningen i sank satsade Sjöfartsverket rekordartade 1,3 miljoner kronor på PR-konsulter, medietränare och advokatbyråer - men det blev fiasko. Hör Ali Fegan berätta om de granskades drag och reportrarnas motdrag när stora värden står på spel.

13:25-13:45 STOR TIDNING: Nya Karolinska sjukhuset - en sjuk affär
Henrik Ennart, Fredrik Mellgren, Svenska Dagbladet
 
Svenska Dagbladets granskning av Nya Karolinska har tvingat landstinget att höja den officiella prislappen med hisnande åtta miljarder kronor. Bit för bit blottlades hemlighållna fördyringar, förseningar, hur politiker kringgått demokratiskt fattade beslut och hur ledande lobbyister anlitats för att planera och genomföra upphandlingen. Till slut förklarade ledningen för landstinget att Sveriges hittills största byggavtal, som påverkar Stockholmarnas sjukvård fram till 2040, måste omförhandlas. 

Guldspadenominerade
avatar for Henrik Ennart

Henrik Ennart

Svenska Dagbladet
Guldpadenominerad i klassen Stor tidning >100 000 i upplaga | | Henrik Ennart är vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet och har skrivit många granskande reportage om livsmedelsindustrin, livsstil, medicin och hälsa. Däribland en uppmärksammad granskning av sjukhusmaten vid Nya Karolinska. Han har även författat flera böcker som fått olika utmärkelser. År 2011 var han... Read More →
avatar for Ali Fegan

Ali Fegan

SVT Uppdrag granskning
Guldspadenomineras i klassen Riks-TV | | Ali Fegan och Lars-Göran Svensson har jobbat som ett team på Uppdrag granskning sedan 2008. Dom har båda vunnit och nominerats till en rad priser i Sverige och internationellt. De ligger tillsammans bakom en rad uppmärksammade reportage som De kamerunska skogsarbetarna, Bögbotarna och Vatikanens kopplingar till den högerextrema sekten SSPX.
avatar for Fredrik Mellgren

Fredrik Mellgren

Svenska Dagbladet
Guldspadenominerad i klassen Stor tidning >100 000 i upplaga | | Fredrik Mellgren är sedan många år politikreporter på Svenska Dagbladet med sjukvård som främsta sakområde. Han har följt både riks- och landstingspolitiken sedan 1988 och därmed hela den process och de människor som ligger bakom bygget av det nya sjukhuset. Det arbetet har genererat många nyheter om den allt mer... Read More →
avatar for Lars-Göran Svensson

Lars-Göran Svensson

SVT Uppdrag granskning
Guldspadenominerad i klassen Riks-TV | | Ali Fegan och Lars-Göran Svensson har jobbat som ett team på Uppdrag granskning sedan 2008. Dom har båda vunnit och nominerats till en rad priser i Sverige och internationellt. De ligger tillsammans bakom en rad uppmärksammade reportage som De kamerunska skogsarbetarna, Bögbotarna och Vatikanens kopplingar till den högerextrema sekten SSPX.

Saturday April 9, 2016 13:00 - 13:45
G2 Svenska mässan

Attendees (13)