Loading…
Programmet är preliminärt och kan ändras - följ uppdateringarna här!
Back To Schedule
Friday, April 8 • 16:00 - 16:45
GULDSPADEN Liten tidning: Cirkelbluffen/ Bok: Telia - Alliansregeringen och korruptionen

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

De guldspadenominerade berättar om sina avslöjanden och delar med sig av sina erfarenheter

16:00-16:20 LITEN TIDNING: Cirkelbluffen
Elin Turborn, Västerbottens-Kuriren

Gustav Gustavsson bor på Gustavsgatan 7 i Umeå. Men varken han, adressen eller de 257 studiecirklarna han höll i existerade. Det gjorde inte heller en stor del av de andra studiecirklarna och kulturprogrammen hos Studiefrämjandet i Umeåregionen. VK:s granskning har avslöjat hur Studiefrämjandet systematiskt, under flera år, har lurat till sig miljontals kronor i statsbidrag. Ett fusk som nu kostat studieförbundet 20 miljoner kronor och som kan leda till att inblandade chefer får fängelse.

16:25-16:45 BOK: Telia - Alliansregeringen och korruptionen
Patricia Hedelius 

TELIA – Alliansregeringen och korruptionen är en granskning av hycklande politiker, hänsynslösa oligarker och korrupta makthavare. Men det mest uppseendeväckande med Telias historia är kanske inte de spektakulära händelserna i länder som Uzbekistan och Vitryssland utan det som utspelat sig i Sverige, i maktens korridorer i Rosenbad. Idag är det ingen som tagit det yttersta ansvaret för det statliga Televerkets metamorfos. Ingen har stoppat de oetiska affärerna med skrupelfria makthavare i forna sovjetrepubliker genom åren. Inte ens största ägaren, svenska staten. Det visar sig att flera regeringar, däribland Alliansregeringen, styrde Telia med järnhand men valde att bortse från varningssingnalerna om korruption. Ett mönster som bestått under den nuvarande regeringen. Här får du reda på det hänsynslösa politiska spelet bakom kulisserna och bakgrunden till Telias tvärvändning och beslutet att lämna de ifrågasatta marknaderna i Eurasien. 

Guldspadenominerade
avatar for Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Svenska Dagbladet (bok)
Guldspadenominerad i klassen BokPatricia Hedelius är  ekonomijournalist och har de senaste åren kombinerat reporterarbetet på Svenska Dagbladet med insiktsfulla börskrönikor. Hon har tidigare arbetat på tidningar som Dagens Nyheter och Affärsvärlden men också på den internationella... Read More →
avatar for Elin Turborn

Elin Turborn

Journalist, Västerbottens-Kuriren
Guldspadenominerad i klassen Liten tidning. Elin Turborn är journalist på Västerbottens-Kuriren i Umeå där hon arbetat de senaste nio åren. Sedan två år tillbaka leder hon VK:s grävgrupp.

Friday April 8, 2016 16:00 - 16:45 CEST
G2 Svenska mässan