Loading…
This event has ended. View the official site or create your own event → Check it out
This event has ended. Create your own
Programmet är preliminärt och kan ändras - följ uppdateringarna här!
View analytic
Friday, April 8 • 16:00 - 16:45
GULDSPADEN Liten tidning: Cirkelbluffen/ Bok: Telia - Alliansregeringen och korruptionen

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

De guldspadenominerade berättar om sina avslöjanden och delar med sig av sina erfarenheter

16:00-16:20 LITEN TIDNING: Cirkelbluffen
Elin Turborn, Västerbottens-Kuriren

Gustav Gustavsson bor på Gustavsgatan 7 i Umeå. Men varken han, adressen eller de 257 studiecirklarna han höll i existerade. Det gjorde inte heller en stor del av de andra studiecirklarna och kulturprogrammen hos Studiefrämjandet i Umeåregionen. VK:s granskning har avslöjat hur Studiefrämjandet systematiskt, under flera år, har lurat till sig miljontals kronor i statsbidrag. Ett fusk som nu kostat studieförbundet 20 miljoner kronor och som kan leda till att inblandade chefer får fängelse.

16:25-16:45 BOK: Telia - Alliansregeringen och korruptionen
Patricia Hedelius 

TELIA – Alliansregeringen och korruptionen är en granskning av hycklande politiker, hänsynslösa oligarker och korrupta makthavare. Men det mest uppseendeväckande med Telias historia är kanske inte de spektakulära händelserna i länder som Uzbekistan och Vitryssland utan det som utspelat sig i Sverige, i maktens korridorer i Rosenbad. Idag är det ingen som tagit det yttersta ansvaret för det statliga Televerkets metamorfos. Ingen har stoppat de oetiska affärerna med skrupelfria makthavare i forna sovjetrepubliker genom åren. Inte ens största ägaren, svenska staten. Det visar sig att flera regeringar, däribland Alliansregeringen, styrde Telia med järnhand men valde att bortse från varningssingnalerna om korruption. Ett mönster som bestått under den nuvarande regeringen. Här får du reda på det hänsynslösa politiska spelet bakom kulisserna och bakgrunden till Telias tvärvändning och beslutet att lämna de ifrågasatta marknaderna i Eurasien. 

Guldspadenominerade
avatar for Patricia Hedelius

Patricia Hedelius

Svenska Dagbladet (bok)
Guldspadenominerad i klassen Bok | | Patricia Hedelius är  ekonomijournalist och har de senaste åren kombinerat reporterarbetet på Svenska Dagbladet med insiktsfulla börskrönikor. Hon har tidigare arbetat på tidningar som Dagens Nyheter och Affärsvärlden men också på den internationella nyhetsbyrån Reuters som servar finansproffsen med det senaste. | | Under åren har hon... Read More →
avatar for Elin Turborn

Elin Turborn

Västerbottens-Kuriren
Guldspadenominerad i klassen Liten tidning | | Elin Turborn är journalist och vikarierande nyhetschef på Västerbottens-Kuriren i Umeå där hon arbetat de senaste åtta åren. Sedan ett år tillbaka leder hon VK:s grävgrupp, som inte bara lyckats få en Sverigedemokrat utesluten ur partiet utan också avslöjat hur landstinget dataövervakar sin personal.

Friday April 8, 2016 16:00 - 16:45
G2 Svenska mässan

Attendees (17)