Loading…
Programmet är preliminärt och kan ändras - följ uppdateringarna här!
Back To Schedule
Saturday, April 9 • 11:00 - 11:45
GULDSPADEN: Bok: När jobbet skadar själen/ Lokal-TV: Aspiranten

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

De guldspadenominerade berättar om sina avslöjanden och delar med sig av sina erfarenheter

11:00-11:20 BOK: När jobbet skadar själen
Elinor Torp

Självmordet som väckte Sverige.
Den 10 juni 2010 tar socialsekreteraren Lasse livet av sig. Efter en infekterad konflikt med sin närmsta chef och en arbetsgivare som hotar med avsked orkar han inte mer. Det blir slutet på ett liv, men början på en kamp för upprättelse. I Jag orkar inte mer berättar Elinor Torp hela historien om det så kallade Krokomfallet. Om händelserna som ledde fram till självmordet, och det rättsliga efterspelet i Sveriges hittills enda psykosociala arbetsmiljömål. Det är en berättelse om psykisk ohälsa på jobbet och om ett samhälle som saknar verktyg att hjälpa den som blir sjuk. Tiotusentals svenskar långtidssjukskrivs varje år på grund av mobbning i arbetslivet. Uppemot 300 begår självmord. Mångdubbelt fler än de som dör i olyckor på jobbet.

11:25-11:45 LOKAL-TV: Aspiranten
Ylva Esping, Olle Palm SVT Nyheter Skåne och SVT Nyheter Helsingborg

Historien om hur en modig visselblåsare inom polisen försöker stoppa våldsamma metoder, riktade mot personer av utländsk härkomst, men själv får betala ett högt pris. Granskningen visar på svårigheterna för Malmöpolisen att på djupet ändra värdegrund. Fortfarande skyddas våldsamma poliser av sina kollegor. 

Guldspadenominerade
avatar for Ylva Esping

Ylva Esping

Sveriges Television
Guldspadenominerad i klassen Lokal-TVReporter och redaktör SVT Nyheter Skåne sedan 2009. Leder SVT Syds grävnav. Har även jobbat för Rapport, Aktuellt, Uppdrag Granskning. Dessförinnan ekonomi- och arbetsmarknadsprogram i SR P1 och reporter i P4. Författare till "Monsterbiff... Read More →
avatar for Olle Palm

Olle Palm

SVT Nyheter Helsingborg
Guldspadenominerad i klassen Lokal-TVReporter, redaktör och programledare på SVT Nyheter Skåne sedan 1998. Har även jobbat för Rapport, Uppdrag Granskning och kulturprogrammet Sverige!
avatar for Elinor Torp

Elinor Torp

Dagens Arbete
Guldspadenominerad i klassen TidskrifterGuldspadenominerad i klassen BokElinor Torp är journalist och författare till två böcker om urspårade arbetsmiljöer som lett till döden. Hon jobbar för närvarande på Dagens Arbete. 2010 vann hon och tidningen Guldspaden för en granskning... Read More →

Saturday April 9, 2016 11:00 - 11:45 CEST
G2 Svenska mässan